zoals het was in den beginne

Een oude huis, bejaarde bewoners, een overvol interieur, dat clean gezet moet worden. Een organisatie die doet dromen van verbeteringen. binnen x aantal jaar zal er verbouwd moeten worden. De keuken ging ik initieel nog een tijd behouden, maar wegens ranzig vet, vies, vuil is ie der toch uitgezwiert. De keuken is nu bijna “af” nog een werkblad bevestigen, faience hangen en schilderen. Dan de rest van de ruimten schilderen en eventueel passende meubels zoeken. Het dak zit nog bloot onder de pannen dus dat is sparen om het dak te laten afnemen en onderdak te plaatsen. Dan kan er ook geïsoleerd worden en kan de boven verdieping opgeknapt worden.

Bijhorend een tuin waar mooie planten groeien, maar die dringend gesnoeid moesten worden. Tussen de struiken geen sprietje gras, langs de weg enkel zand en aarde, geen grassprietje te zien. in een van de “koten” een voorraadje vergif. Het zal een uitdaging worden om daarvan een natuurlijke ecologische tuin te maken. De buren kijken nu al op, dat ik vanalles laat groeien, blij dat er iets groeit. Alle buren heb ik al zien rondlopen met het vergif op de schouder, landelijk wil niet altijd zeggen, meer begaan met de natuur…

En dan is er nog die uitdaging van “de koer” een koer volledig omzoomd met platen en volgelegd met betondallen, met daarop een machtig mooie serre. Daar zullen dus een deel van die dallen moeten wijken, wie weet wat daaronder te vinden is. En dan nog een kot dat ook zal moeten wijken voor een hoekje groen.

En in de tuin de vijver, een lompe vierkante bak zonder planten en met dallen rond en een net op. daar wil ik op de een of andere manier een natuurlijke vijver van zien te maken met een natuurlijk uitzicht.

Hier nog wat foto’s zoals ze stonden in de immo aankondiging

de voorgevel zoals het was, links loopt de straat, rechts naast het huis staat het bijgebouw met de kotjes, daarachter ligt “de koer”.
rechtsonder nog een glimp van de o zo onnatuurlijke vijver.

de voorgevel

de voorgevel

De koer met zicht op ongeveer de helft van de serre.
Het kot links gaat nog sneuvelen.
Als iemand de deuren en ramen ervan wil, mag je ze komen uitbreken.

de koer

de koer

De keuken zoals het was, lekker retro, maar bij nader inzien vreselijk vuil en vettig. ranzig eigenlijk

de keuken

de keuken

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op zoals het was in den beginne

 1. bart zegt:

  de max 🙂
  Tof dat je al een serre hebt van in het begin. Dat kot zou ik persoonlijk nog niet direct afbreken, altijd koterij te weinig 😉

 2. Hoe meer plaats hoe meer rommel denk ik altijd.
  Maar ik denk wel genoeg kotterij te hebben. een bijgebouw met 3 delen in en een zolder boven en dan nog de garage.
  De nood aan groen aan de achterzijde lijkt mij prangender.

  En het stinkt ook in dat kot. Er zit een afvoer in de grond en een buitenwc die beiden op een beerput aangesloten zijn. Nuja, beerput: ze hebben een grafkeldertje in de grond gestoken en gebruikt als beerput. Leuk detail 😀

 3. Boerenerf zegt:

  Herkenbaar die vieze, ranzige keuken. Dat is bij ons ook zo. Wat ik allemaal al niet geprobeerd heb om die muffe geur uit de keukenkasten te krijgen. Gelukkig is de ruimte groot genoeg en blijft de keuken voorlopig staan aangevuld met kasten die later in onze berging kunnen dienen.

 4. hilda zegt:

  juist op uw blog gebotst, ziet er veelbelovend uit, benieuwd naar wat er allemaal nog volgt!

 5. hee dank u
  ik heb al wat fot’s genomen waar een verhaal bijzit maar mn internet heeft het thuis laten afweten 😦
  Eerst die weer eens in gang krijgen, dan brei ik hier zeker een vervolg aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s